Marit

En regnfull kveld i mars ringte vakttelefonen vår. Vi fikk beskjed fra innringer om at det lå en liten kattunge på 5-6 uker utenfor døren hans. Kattungen skulle etter sigende være alene og redd mennesker, sannsynligvis født ute. Da innringer fortalte at kattungen hadde en for som hang løst og var brukket, fikk vakthavende fart på seg og hev seg i bilen – dette var en katt som trengte hjelp med en gang.
Kattungen klarte å gjøre motstand, til tross for intense smerter i foten klarte hun å klatre opp flere trappetrinn før vi fikk tak i henne. Det viste seg at det heldigvis var en kattunge på ca. 12 uker, hadde hun vært yngre hadde hun nok ikke klart seg.
Vi hadde ikke noe annet valg enn å ta henne med til dyrlegen med en gang, selv om det betydde store ekstra kostnader for oss (dyrleger tar 100% mer betalt på kveldstid).Vi vil takke medlemmene våre for at de har gitt oss muligheten til å gjøre det. Katten ble undersøkt og fikk smertestillende. Vi måtte vente noen dager med å operere henne, for å være sikker på at hun var stabil.
Med smertestillende i kroppen ble det klart at det ikke var noen sky katt det var snakk om – hun er kosen og trygg på mennesker. Enten har noen sluppet henne ut for altfor tidlig, eller så har noen ikke fått gitt bort alle kattungene sine, og dumpet henne.
Etter en uke med venting og håp om at hun skulle kunne opereres fikk vi klarsignal, og en bakfot ble amputert. Hun har fått navnet Marit og holder nå på å venne seg til sin nye tilværelse. Vi har flere katter med 3 ben, så det er vi sikre på vil gå helt fint.

Marit