Utstyr

Her er utstyr vi anbefaler for de som har katt:

Mat og vannskål
Her anbefaler vi ikke de sammenhengende variantene, dette har flere grunner. Det ene er at rengjøringen er enklere med to separate skåler, samt at om katten søler/leker med vannet kan det lett skvulpe over til maten. Det andre er at mange katter foretrekker at mat og vann ikke står ved siden av hverandre. Noen katter «krever» rennende vann, fra springen, eller fra en vannfontene som man kan kjøpe spesielt til katter.

Mat
Vi anbefaler kattemat kjøpt fra dyrebutikk eller dyrlege. Kattemat fra matbutikk inneholder altfor mye salt og fyllstoff (ris, mais, korn osv) som katten ikke kan nyttegjøre seg av. Det gjør at katten spiser mer butikkmat enn kattemat fra dyrlege, og katten produserer også mer avføring.
Hos dyrlege/dyrbutikk kan man velge en fortype som passer hver en katt, om den er tykk, tynn, kresen eller har problemer med tenner, nyrer eller lignende.
Tørrfor bør alltid stå fremme, det er hovedmaten deres, som inneholder alt de trenger av næringsstoffer.

Klorebrett eller klorestativ
Et klorebrett eller klorestativ bør absolutt være i hus før katten, ellers vil mange katter klore på sofaen for å spisse klørne. Spesielt unge katter vil sette pris på et klorestativ de kan klatre i, og mange katter liker å ha muligheten til å ligge høyt oppe og ha utsikt over innearealet.

Kattebur
Man må ha et kattebur til å frakte katten i, både til å få den med hjem, og til å ta katten med til dyrlegen. De kan finnes rimelig, og kan lett finnes brukt.

Kattedo
Selv om man har en katt som får lov ut, bør man alltid ha en kattedo stående inne. Man kan få kattedo med tak, dør og filter, om man er bekymret for lukten. Til å begynne med kan det være lurt å ta av døren til kattedoet om man har det, da ikke alle katter skjønner hvordan de skal komme seg gjennom den. Det kan være greit å ha en do med tak, da mange katter spruter kattesand utover hele gulvet når de skal grave ned etterlatenskapen sin.  Det kan også være lurt å ha en spade til å rengjøre kattedoen med.

Børste
Ikke alle katter må børstes, men det kan være til hjelp å børste dem i den verste røytetiden. En del langhårede katter må børstes for å unngå klumper i pelsen. Klumper i pelsen lugger og er ubehagelig for katten.

Katteleker
Hvis man får en leken katt i hus, kan det være greit å ha noen leker til katten. En «fiskestang» fra dyrebutikk kan være kjekt å ha. Ellers kan man kjøpe eller lage det meste. Klinkekuler eller sprettballer er ofte populære. Andre populære leker er drops, papir av forskjellig type rullet til en ball, pappesker, plastposer og ellers er «fang hånden» leken alltid kjekk, men innimellom farlig for hånden.